Petrom a lansat a 6-a editie din ”Scoala lui Andrei”, o competitie de proiecte adresata elevilor si cadrelor didactice din ciclurile de invatamant primare si gimnaziale. Ideile mari vin de la cei mici – acesta este conceptul in jurul caruia este construita editia din acest an, dupa ce anul trecut elevii din scolile situate in comunitatile in care Petrom are activitati au aratat ca se poate sa aduci ceva in plus comunitatii, chiar daca esti mic.
”Eu spusesem la scoala ca vand icoane la vulcani si ne-am gandit sa includem aceasta afacere a mea in proiect. Ne-am pus toti mintea la contributie si a iesit un mare proiect. Exista «nu vreau», dar «nu pot» nu exista”, spune Sebi Nastasache, elev la Scoala cu clasele I-VIII Scortoasa, judetul Buzau. Mica afacere a lui Sebi care picta icoane pe care le vindea apoi turistilor de la Vulcanii Noroiosi a stat la baza proiectului ”Fii mai bun, ajuta semenii”, cu care scoala sa a castigat o finantare de 5.000 de euro de la Petrom.
”Am descoperit intamplator ca el are o mica afacere, de aici a pornit si ideea noastra cu proiectul. De la Sebi am invatat acest spirit antreprenorial.”, povesteste Daniela Pasare, diriginta lui Sebi.
Anul acesta, perioada de inscriere a proiectelor este intre 24 martie si 14 mai. Depunerea proiectelor se poate face pe www.taraluiandrei.ro, sectiunea Scoala lui Andrei. Elevii si cadrele didactice se pot inscrie intr-o singura echipa, iar inscrierea este facuta de catre unul dintre cadrele didactice.
”Scoala lui Andrei ne-a aratat ca, oricat de mic ai fi, se poate sa ai idei mari. Anul trecut a fost o premiera in istoria programului nostru, prin accentul pus pe educatia antreprenoriala, iar rezultatele au fost pe masura : ideile celor mici s-au transformat in proiecte sustenabile in comunitatile Petrom.”, spune Mona Nicolici, Manager Sustenabilitate Petrom.
Echipele semifinaliste vor participa la Tabara din Tara lui Andrei in perioada iulie-august, in limita a 400 de locuri. Cadrele didactice coordonatoare vor participa la cursuri in domeniul antreprenorial, acreditate de catre Autoritatea Nationala pentru Calificari si vor primi consultanta pentru dezvoltarea proiectului. Elevii participanti vor beneficia de ateliere non-formale de educatie antreprenoriala.
Evaluarea va fi facuta de un catre un juriu de specialitate. Cele 10 echipe castigatoare vor fi anuntate pe site-ul www.taraluiandrei.ro, sectiunea Scoala lui Andrei, in luna septembrie si vor primi cate o finantare de 5.000 de euro pentru implementarea proiectelor si laptopuri pentru cadrele didactice coordonatoare.
In plus, primele 20 de echipe (cate zece pentru fiecare ciclu de invatamant) vor primi kit-uri multimedia pentru scoala (videoproiector, laptop, ecran de proiectie). Toate echipele care au inscris proiecte eligibile vor fi premiate cu kit-uri educationale pentru scoala, iar cadrele didactice vor beneficia de diplome recunoscute de catre organizator si Ministerul Educatiei Nationale.
Sursa: Fonduri-structurale.ro